Spela på hästlopp runt om i världen

Det finns massor av intressant att välja på för den som vill spela på hästlopp. Varje maj går Elitloppet av stapeln på Solvalla i Stockholm, och där kan man se några av europas bästa hästar och kuskar tävla. Även om denna tävling är stor så finns det dock flera evenemang som slår detta. Om du vill spela på hästlopp av internationell dignitet så finns det alternativ i världens alla hörn. Europa är den världsdel där de flesta loppen körs, men även i Nordamerika, Mellanöstern och Australien går det att spela på hästlopp med riktigt bra deltagare. Läs om världens största hästlopp nedan, samt hur du gör om du vill satsa lite pengar på trav och galopp!

Spela på hästlopp och kolla in världens största travtävlingar

Spela på hästlopp på de största tävlingarna

Om man vill spela på hästlopp så finns det som sagt några riktiga klassiker som är värda att kolla in live. The Grand National är ett av världens äldsta lopp, och räknas fortfarande som ett av de mest prestigefyllda. Det går av stapeln på Aintree Racecourse i Liverpool och har körts ända sedan 1839. Prissumman ligger på 975 000 pund, alltså över tio miljoner kronor. Det räknas som ett av världens farligaste lopp, eftersom det finns många hinder som ska besegras på väg till mållinjen.

När vi talar om berömda hästlopp så är det omöjligt att inte nämna en annan brittisk klassiker: Royal Ascot. Detta lopp har körts sedan 1711 och bjuder på en riktigt bra show för den som älskar att spela på hästlopp. Många kungligheter och kändisar besöker Royal Ascot varje år, och det är ett av de legendariska evenemangen på den brittiska sportkalendern.

Det största loppet av alla räknat i prispengar är dock inte brittiskt, utan äger rum i Dubai. Dubai World Cup har en prispott på 27 miljoner dollar, varav tio miljoner går till vinnaren. Om du vill spela på hästlopp som detta kan du besöka ett seriöst spelbolag, alternativt åka till Dubai och se loppet själv – antagligen en upplevelse för livet!